Här börjar mikrofonsidan växa fram. Det finns ett 50-tal mikrofoner i lådorna och de kommer att publiceras med tiden. Vissa fungerar, andra inte. En del är i nyskick och andra har sett bättre dagar… Mikrofonerna är främst avsedda att använda för syns skull. Ofta tas ljudet upp av separat professionell utrustning och i många fall sker inspelning av sång etc. i studio.

Dynamiska mikrofoner

SHURE SUPER 55 DELUXE (2009)

Sång- och talmikrofon som kombinerar designen hos vintage 55:an (1939) med en ljuduppgradering och ett integrerat vridbart stativfäste. SUPER 55 DELUXE har samma kapsel som BETA 58A. Detta exemplar köptes nytt i maj 2011 och har använts som sångmikrofon vid enstaka livespelningar.

Antal: 1 st.

PHILIPS EL 7500/00 – Byggsats (1966)

Byggsats till en dynamisk mikrofon med Moving Coil-konstruktion. För inspelning, PA och amatörradio. En unik mikrofon då den ej är byggd!

PEARL LD-5 (1950-tal)

En klassisk Folkparks-mikrofon på 50-talet, enligt Bernt Malmqvist på Pearl. En modifierad sådan användes bl.a. vid inspelning av Sven Klangs Kvintett

Kondensatormikrofoner

RØDE NT3

En kondensatormikrofon med extern strömförsörjning (ej elektret!) och ultralågt brus. Relativt stor kapsel: 3/4″. Den stöder fantommatning 48V eller ett 9v batteri. Batteriet används inte när Phantom är tillgänglig. Särskilt lämpad för röst, akustisk gitarr och slagverk.

Antal: 1 st.

Kristallmikrofoner

SHURE 730B ”UNIPLEX” (1940-tal)

En klassisk 730B som blev Billie Holiday’s signum. Den här mikrofonen har bl.a. förekommit som framträdande rekvisita i första säsongen av TV-serien Vår Tid Är Nu.

Den har en eftermonterad av/på-knapp som inte var standard, men på den tiden var kreativiteten stor bland tekniker och modifieringar relativt vanliga.

Antal: 1